Makkelijk golfen in Amsterdam

Dat golf populair is bleek tijdens de Coronaperiode; veel mensen begrepen dat bewegen in de buitenlucht goed is te combineren met golfen. En je kunt het zowel individueel als samen met anderen doen, zonder vaste of verplichte tijden, maar wanneer je zelf tijd en zin hebt. Buiten actief zijn, uitdagingen in het spel en sociale contacten worden door elke leeftijdsgroep benoemd.

 

Zeker voor starters kent Amsterdam een drietal golfclubs met elk hun eigen faciliteiten die heel toegankelijk zijn. Tegen lage kosten kun je er individuele of groepslessen nemen, oefenen op de drivingrange en putting green, maar ook en vooral heerlijk golfen. En elke club heeft een clubhuis en faciliteiten voor ontspanning na het golfen.

 

Naast clubwedstrijden op de eigen banen spelen de drie clubs jaarlijks samen de wedstrijden om de Amsterdam Cup (logo rechts). Leden van de drie golfclubs kunnen ook spelen bij de andere clubs tegen een lage vergoeding. Daarmee hebben de leden extra mogelijkheden om op de verschillende banen te golfen. 

Hieronder volgt een korte beschrijving van deze drie golfbanen met aan de rechterzijde een link naar de betreffende clubs voor meer informatie.


Golfclub OOkmeer

Golfclub Ookmeer bevindt zich midden in Amsterdam. Je kunt ons vinden op het sportcomplex Ookmeer. Onze fairways bestaan uit voetbalvelden en de greens liggen aan de rand van deze velden. De club is een laagdrempelige vereniging met als motto: 'Golf is een volkssport'.

Bij golfclub Ookmeer krijg je voor een laag bedrag veel waar voor je geld. Je kunt hier goed  werken aan techniek en precisie. Er is een 9 holes baan (4 x par 4 en 5 x par 3). Er is veel water achter de greens wat secuur spelen vereist voor een goed resultaat.

‚ÄčOok is er een 9 holes (shortgolf) par 3 baan om te kunnen trainen op het chippen en pitchen, naast een drivingrange van ruim 150 meter met 8 overdekte afslagplaatsen. En natuurlijk een clubhuis waar het goed toeven is !


Golfclub AMVJ

Golfvereniging AMVJ is een gezellige club met ongeveer 300 leden. Ze hebben een verrassende en uitdagende 18 holes golfbaan, gelegen in het landelijke gebied langs de Amstel op de grens van Amsterdam en Amstelveen. Het park is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets en er is bovendien voldoende gratis parkeermogelijkheid voor de auto. Ze beschikken over ruime les- en oefenfaciliteiten en niet op de laatste plaats: een gezellig clubhuis met vriendelijke prijzen en een terras op het zuiden.


Golfbaan Sloten

Golfbaan Sloten ligt op het Sportpark Sloten aan de zuidwest rand van Amsterdam. Het is een uitdagende 9-holes baan tussen, op en langs aantrekkelijke groenpartijen. Bomen en sloten vormen de natuurlijke obstakels en greens liggen omringd door bunkers verspreid over het park. De nauwe en smalle fairways leiden tot een hoge moeilijkheidsgraad. Hazen, fazanten, eenden en kleurrijke parkieten zorgen dat de golfspeler volop kan genieten van de mooie natuur.

De golfbaan heeft een drivingrange met 16 afslagplaatsen waarvan drie overdekt.